Театрален плакат в колекцията на СОЦМУЗ

Изложбата представя някои от най-силните постижения на българския театрален плакат от 70-те и 80-те години на миналия век, когато българската плакатна школа получава международно признание и се нарежда сред водещите в света. Колекцията включва 30 плаката на художниците Асен Старейшински, Людмил Чехларов, Димитър Тасев, Огнян Фунев, Димитър Трайчев и Ралица Станоева, подбрани от колекцията на Виртуалния музей на графичния дизайн от времето на социализма – СОЦМУЗ (www.socmus.com).

Това е втората изложба в рамките на проекта СОЦМУЗ, представящ различни области от българския графичен дизайн от времето на социализма. Изложбата ще бъде открита на 02 март в присъствието на двама от авторите на проекта Никола Михов и Валери Гюров. На следващия ден художникът Димитър Трайчев лично ще разкаже на публиката за неволите и сполуките на българския театрален плакат.

Място: Contemporary space, Варна ул. Марко Балабанов 23
Работно време: от вторник до неделя: 10:00 – 22:00 ч.

Програма:
02 март (събота), 19:00 ч. – откриване;
03 март (неделя), 17 ч. – “Неволи и сполуки на българския театрален плакат през третата четвърт на XX век” – лекция с водещ Димитър Трайчев